måndag 20 februari 2012

Frukost

Morgonmaten denna lediga måndag bestod av en sinnessensation i världsklass. Njutningen i nybryggt mörkrostat kaffe, hembakat bröd och limemarinerad fruktsallad i yoghurten !



Jäsa-över-natten-bröd med ca 50/50
grov dinkel och ekologiskt vetemjöl.

Här kommer receptet på mitt enklaste Jäsa-över-natten-bröd:
5-6 frallor

12,5 g färsk jäst
2,5 dl vatten
salt, honung, olja
ca 6 dl mjöl (alla kombinationer gäller! Variera mellan råg, dinkel, vete och havre, grovt eller ljust. Tänk bara på att grövre degar jäser mindre och blir smuligare bröd.)

Lös upp jästen i vattnet och blanda snabbt ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Täck med en handduk och ställ i kylen över natten. Börja morgonen med att sätta ugnen på 225 grader. Häll försiktigt ut degen på ett mjölat bord och dela i 5-6 bitar. Försök knåda så lite som möjligt ! Lyft upp på en plåt och grädda ca 20 minuter.

Mycket nöje :)
Kram,
Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar