Jäsa-över-natten-bröd med ca 50/50 grov dinkel och ekologiskt vetemjöl. |
Här kommer receptet på mitt enklaste Jäsa-över-natten-bröd:
5-6 frallor
12,5 g färsk jäst
2,5 dl vatten
salt, honung, olja
ca 6 dl mjöl (alla kombinationer gäller! Variera mellan råg, dinkel, vete och havre, grovt eller ljust. Tänk bara på att grövre degar jäser mindre och blir smuligare bröd.)
Lös upp jästen i vattnet och blanda snabbt ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Täck med en handduk och ställ i kylen över natten. Börja morgonen med att sätta ugnen på 225 grader. Häll försiktigt ut degen på ett mjölat bord och dela i 5-6 bitar. Försök knåda så lite som möjligt ! Lyft upp på en plåt och grädda ca 20 minuter.
Mycket nöje :)
Kram,
Annica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar