måndag 30 april 2012

Vårmat !

Välkommen vårväder, sol och härligt långa träningsfyllda dagar!
Passade på att slänga ihop en sådär lite extra fräsch middag som är väl värd en liten hyllning här på bloggen :) Alltid när jag äter så försöker jag tänka färg. En glad tallrik ger inte bara extra njutning för ögonen, utan också massor av fräscha vitaminer och antioxidanter. Och nu när våren kommer med alla sina fantastiska grönsaker, så är det ju både lätt och kul att leta färgkombinationer i grönsakshyllan!

Lax är väl en av världens enklaste och mest ombytliga fiskar. En fet fisk full med de viktiga Omega-fetterna, D-vitamin, bra proteiner och energi i toppklass. Lika enkel att använda i grytor, biffar och pajer, som att fylla, krydda eller toppa. 20 minuter från frysen till färdig i ugnen. Hur smidigt som helst.



Så på detta spår gjorde jag en nygammal tappning, och toppade min lax med ett hophack av soltorkade tomater, fetaost, basilika och svartpeppar. In i ugnen, under tiden som en fräsch sallad byggdes ihop av hyvlad blomkål, några salladsblad, småtomater och paprika. Serverades med avokado hopmosad med lite crème fraiche.

Lek med maten!
Kram,
Annica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar